Na 35 jaar praktijk met specifiek observatie en studie van chronische pijnen , hebben we een heel specifieke onderzoeks- en behandelwijze gevonden om steeds terugkerende pijnen en complexe, chronische pijn te behandelen.


Dit inzicht is ontstaan door de verschillende opleidingen en door observatie van steeds terugkerende en duidelijk aantoonbare anatomische patronen.


myotherapie : behandeling van spierketens, ontregeling van spierkracht

myofasciale therapie ; eerder lokale behandeling van spierspanning en triggerpoints

fasciatherapie ; behandeling van bindweefsel 

manuele therapie ; behandeling van gewrichtsblokkages 


We vinden het heel belangrijk om zo dicht mogelijk naar de oorzaak te werken.

Momenteel kunnen we door het bepalen van gevoelige zones en  in spieren (myotomen), huid (dermatomen) en botvlies (sclerotomen) perfect inwerken op een belangrijke basis in het zenuwstelsel  ; het sympatisch zenuwstelsel.

Dit zenuwstelsel wordt door langdurige pijn en/of emotionele trauma sterk belast, wat resulteert in belangrijke veranderingen in het lichaam.


We merken dat vele lichamelijke klachten kunnen worden veroorzaakt  door littekenweefsel.  

Emotionele trauma's worden eveneens met de therapie aangepakt.  Het zenuwstelsel wordt terug alerter gemaakt, wat een "zelfgenezend" effect geeft.  Er worden duidelijk grenzen getrokken.


De laatste jaren neemt het belang van bindweefsel toe.

We merken ook vanuit verschillende hoeken, het belang van het sympatisch zenuwstelsel


We noemen deze benadering neurofasciatherapie omdat we via bindweefsel, spier, huid en botvlies pogen om het basiszenuwstelsel terug in evenwicht te krijgen.

We zijn ervan overtuigd dat andere therapievormen ook kunnen inwerken op dit zenuwstelsel doch merken we dat we met neurofasciatherapie directer kunnen inwerken met als doel een blijvend resultaat.


Een eenvoudig onderzoek van 15 minuten kan al uitsluitsel geven.

Het liefst werken we zonder voorafgaande kennis van klachten en onderzoeken.

Aan de hand van veranderingen in wervelkolom en sympatische spanning proberen we duidelijk inzicht te geven omtrent ontstaan van klachten, aantonen van de natuurlijke gevoeligheid.


Bij gunstige resultaten kan worden voorgesteld om verder te oefenen, om eventueel ondersteunende therapie (osteopathie, chiropraxie, kinesitherapie, rugschool) te volgen bij Uw therapeut.

0